Φόρτωση...
12 Apr 2016

Πριόνι κλαδέματος υψηλής απόδοσης

Les Geneveys-sur-Coffrane (Μάρτιος 2016) - Η FELCO ολοκληρώνει τη σειρά προϊόντων της με την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων κυρτών πριονιών. Κατάλληλο για τον τομέα της δενδροκομίας αλλά και για την αρχιτεκτονική εξωτερικών χώρων, πάρκων και κήπων ή τη δασοκομία, τα νέα πριόνια FELCO κάνουν απλούστερη και πιο αποτελεσματική την εργασία σε χλωρό ξύλο. Αυτά τα δύο νέα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με τις καλύτερες προδιαγραφές και καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών χρηστών. Ο παγκόσμιος ηγέτης σε επαγγελματικά εργαλεία κλαδέματος και κοπής καταχωρεί έτσι ένα νέο σημείο αναφοράς για εργαλεία αποτελεσματικά, ποιοτικά, ανθεκτικά και βολικά κατά τη χρήση.

Και τα δύο νέα πριόνια έχουν κυρτή λεπίδα κοπής διαφορετικού μήκους: 270 χιλιοστά για το μοντέλο FELCO 640, 330 χιλιοστά για το FELCO 630. Τέλεια και γρήγορη κοπή, βέλτιστη απομάκρυνση των πριονιδιών, άνεση και αντοχή: έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών νέων πριονιών.

- Η βέλτιστη γεωμετρία των δοντιών επιτρέπει την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας πριονιδιών ώστε να διατηρείται η αποτελεσματικότητα και να αποτρέπεται το μπλοκάρισμα. Το κοίλο σχήμα της λεπίδας αποτρέπει την εμπλοκή του πριονιού κατά την κοπή. Η λεπίδα είναι από επιχρωμιωμένο ατσάλι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό στη διάβρωση.
- Οι άκρες των δοντιών έχουν ενισχυθεί μέσω μιας θερμικής επεξεργασίας με εξέλαση. Αυτή η επεξεργασία αυξάνει την αντοχή, τη σκληρότητα και την κόψη των δοντιών ενώ αυξάνει τρεις φορές τη διάρκεια ζωής της λεπίδας.
- Η εργονομική λαβή και η εύκαμπτη και άνετη επίστρωση εξασφαλίζουν τέλειο κράτημα και καλύτερη πρόσφυση σε υγρές ή/και ψυχρές συνθήκες. Τα χαρακτηριστικά αυτής της λαβής σε συνδυασμό με το σχήμα της λεπίδας επιτρέπουν εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών.
- Το στοπ στο άκρο της λεπίδας αποτρέπει τη διαφυγή του πριονιού.
- Η εγγυημένη διατήρηση του πριονιού στη θήκη του προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Με ένα καινοτόμο σύστημα στερέωσης, το πριόνι βγαίνει με ένα απλό πάτημα με τον αντίχειρα. Ένα λουρί (περιλαμβάνεται) σας επιτρέπει να στερεώνετε το πριόνι στο πόδι.

«Η FELCO έχει αναπτύξει νέα κυρτά πριόνια για να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών κλαδέματος σε τομείς όπως η καλλιέργεια δέντρων ή κηπουρική, όπου η ταχύτητα, η ποιότητα και η απόδοση του κλαδέματος είναι ουσιαστικής σημασίας. Αυτά τα δύο νέα πριόνια θα απευθύνονται επίσης και στους απαιτητικούς ερασιτέχνες για ιδιωτική χρήση», τονίζει ο Stephan Kopietzki, Εμπορικός Διευθυντής της FELCO.

«Με βάση τις ανταλλαγές και μαρτυρίες που συλλέγονται στο χώρο από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης έχει βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη των FELCO 630 και FELCO 640. Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και κατοχυρωμένα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αυτά τα νέα πριόνια θα διευκολύνουν την εργασία, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη άνεση. Επιπλέον, ένα καινοτόμο σύστημα για την στερέωση του πριονιού στη θήκη του προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις», προσθέτει με ενθουσιασμό ο Denis Tieche, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στη FELCO.