Bezig met laden...
05 May 2013

De FELCO 820, de complete snoeioplossing

De gloednieuwe, draagbare power snoeischaar van FELCO, de FELCO 820, ontworpen in het hart van Watch Valley, is geschikt voor werkzaamheden in de boomkwekerij en bosbouw, in de wijnbouw, voor gebruik in parken en tuinen en in de landschapsarchitectuur. Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht over dit veelzijdige gereedschap.

De FELCO 820 draagbare power snoeischaar is de meest recente creatie van het merk FELCO. Geheel ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Neuchâtel in Zwitserland, in het hart van de horloge-industrie, draagt deze met trots het logo Vervaardigd in Zwitserland.

De specifieke kenmerken die tot het ontwerp hebben geleid waren eenvoudig; bied de klanten van het Zwitserse bedrijf een krachtige, snelle, betrouwbare, gemakkelijk in het gebruik en multifunctionele elektrische snoeischaar. Deze veelzijdigheid maakt de FELCO 820 ideaal voor verschillende gebruiksscenario's, variërend van de boomkwekerij tot bosbouwwerkzaamheden, gebruik in parken en tuinen, landschapsarchitectuur en zelfs wijnbouw, is de FELCO 820 het perfecte gereedschap voor alle vormen van snoeiwerk.

FELCO 820 eigenschappen

Met een snijcapaciteit van 1 tot 45 mm, biedt de FELCO 820 ongeëvenaarde kracht, niet eerder vertoond in de handel.

Het garandeert een perfecte en precieze snede, ongeacht de snijdiameter. De FELCO 820 bevordert een snelle genezing van het hout, waarmee de gezondheid van de plant behouden wordt. Bovendien blijkt de ronde snijkop zeer waardevol te zijn bij het werken op hoogte, omdat het hout niet wordt teruggeduwd tijdens het knippen. Het snelle openen en sluiten zorgt ervoor dat er tijdens het snoeien geen onnodig tijdverlies wordt geleden.

De stapsgewijze stand maakt een nauwkeurige controle van de beweging van het mes mogelijk, alnaargelang de druk op de trekker, zowel bij het openen als het sluiten. Het is daardoor makkelijker om tussen de takken door te werken.

De FELCO 820 biedt een belangrijke innovatie: door de trekker simpelweg twee keer in te drukken kan de half-open stand geactiveerd worden met een aanzienlijke tijdsbesparing bij het kleine en middelgrote snoeiwerk. Deze nieuwe trekker functie maakt ook het aanpakken van grotere diameters mogelijk, met dit ingenieuze systeem is het niet langer nodig met zowel de elektrische snoeischaar als een zaag te jongleren!

Dankzij de stand-by modus kunnen het gereedschap en snoeitoebehoren (ladder, harnas) in alle veiligheid worden gehanteerd.

Het lichte en dunne draagharnas biedt maximaal comfort en een uitstekende laadcapaciteit. Het kan met één of twee batterijen gebruikt worden; afhankelijk van hun respectievelijk laadniveau: de gebruiker hoeft alleen te dragen wat hij nodig heeft om zijn werk uit te voeren. Het harnas is makkelijk aan te passen, dus de gebruiker kan snel verwisselen. Het sluit dicht aan op het lichaam en garandeert zo een volledige bewegingsvrijheid. Het powerpack (met batterijen) is geheel compatibel met de FELCO 800 en de FELCO 810.

De uiterst soepele kabel gaat door één van de lussen die op elke schouder zitten waardoor wordt voorkomen dat deze in de takken verstrengeld kan raken. De ideale lengte maakt zowel het werken met de rechter- als de linkerhand mogelijk. Of men nu rechts- of linkshandig is, of als het nodig is om van hand te wisselen tijdens het snoeien, de FELCO 820 garandeert maximale, multifunctionele kwaliteiten onder alle omstandigheden.

De ultralichte en dunne batterijen worden binnen 2 uur opgeladen. Een ingenieus Kers systeem (gebruikt in de Formule 1) spaart de energie op die tijdens het sluiten van het mes geproduceerd wordt en verlengt de lading van de FELCO 820 met meer dan 10%. De USB aansluiting maakt het opladen van apparaten zoals een mobiele telefoon of MP3 speler mogelijk.

Gesmeed aluminium maakt de behuizing van het gereedschap uitzonderlijke stevig en duurzaam. Daarbij biedt dit geraffineerde systeem gegarandeerd bescherming tegen vuil en snijafval.

Bovendien kan dit gereedschap eenvoudig en snel onderhouden worden, door een geïntegreerd scherm in de externe behuizing dat u van allerlei nuttige informatie voorziet (zoals de resterende laadcapaciteit, het aantal sneden, probleemoplossing, enz.). Een vetbout verzorgt de smering en vermindert slijtage. Een opbergtas bevat essentiële accessoires voor regelmatig onderhoud van het gereedschap. Zonder enige twijfel is de laatste aanwinst, ontwikkeld door FELCO in Geneveys-sur-Coffrane, veel meer dan simpelweg een elektrische snoeischaar, het staat voor de ware, complete snoeioplossing!