Yükleniyor...
05 May 2013

FELCO 820, Eksiksiz bir kesme çözümü

Ormancılık, ağaç yetiştiriciliği ve bazı bahçecilik işlerine uygun, parklarda ve bahçelerde peyzaj bahçecileri tarafından da kullanılan FELCO'nun yeni elektrikli taşınabilir budama makası FELCO 820, Watch Valley'in merkezinde tasarlanmıştır. Aşağıda bu çok amaçlı aletin detaylı bir incelemesi bulunmaktadır.

FELCO 820 elektrikli taşınabilir budama makası, geliştirilmiş en yeni FELCO ürünüdür. Saat sektörünün kalbinde yer alan İsviçre - Neuchâtel'de tasarlanan, geliştirilen ve üretilen bu ürün, "İsviçre'de Üretilmiştir" logosunu gururla taşımaktadır.

Ürünün tasarımıyla ilgili amaç oldukça basit: İsviçre'li markanın müşterilerine güçlü, hızlı, güvenilir ve kullanımı kolay çok amaçlı bir elektrikli budama makası sunmak. Bu çok yönlülük, FELCO 820'nin ağaç yetiştiriciliğinden ormancılık işlerine, park ve bahçe bakımlarına, peyzaj bahçeciliğine ve hatta bitki yetiştiriciliğine kadar pek çok farklı uygulama için ideal hale gelmesini sağlamaktadır ve FELCO 820 her tür kesim işi için mükemmel bir alettir.

FELCO 820’nin özellikleri

1 - 45 mm arasında değişen kesim çaplarıyla FELCO 820, eşi benzeri olamayan, piyasada görülmemiş bir güç sunar.

Kademeli mod açılma ve kapanma sırasında tetiğe uygulanan basınçla orantılı şekilde düzgün bıçak kontrolü sağlar. Bu sayede dalların arasında hareket etmek kolaylaşır.

FELCO 820 önemli bir yenilik sunmaktadır; tetiğe iki kez basarak küçük ve orta ölçekli kesim işlerinde önemli ölçüde zamandan tasarruf sağlayan yarı açık modu etkinleştirebilirsiniz. Bu yeni tetik hareketi hareketi daha geniş çaplı kesimleri başarı ile gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Bu akıllı sistem sayesinde elektronik budama makası ile testere arasında sürekli geçiş yapmaya gerek kalmaz.

Bekleme modu sayesinde alet ve kesim aksesuarları (merdiven, kablo demetleri vs.) tamamen güvenli bir biçimde kullanılabilir.

Hafif ve ince taşıma takımı en uygun konforu ve yüksek şarj kapasitesini sunar. Bir ya da iki akü ile kullanılabilir, kullanıcının tek yapması gereken yapılacak iş miktarına göre kaç akü ile çalışacağına karar vermektir. Taşıma takımı kolayca ayarlanabildiğinden kullanıcı kolay hareket edebilmeyi sağlamak için gerekli ayarlamayı hızlı bir biçimde yapabilir. Powerpack (akülerle birlikte) FELCO 800 ve FELCO 810 ile tamamen uyumludur.

Son derece yumuşak olan kablo her iki omuzda bulunan düğümlerin içinden geçirilerek yerleştirilir ve bu sayede kablolar dalların arasında çalışırken hiçbir yere takılmaz. İdeal uzunluk, aletin hem sağ hem de sol elle kullanılabilmesini sağlar. FELCO 820, sağ elini ya da sol elini kullanan veya kesim sırasında el değiştirmek isteyen herkese tüm durumlarda yüksek seviyede kalite sağlar.

Son derece hafif ve ince aküler 2 saat içinde şarj olur. Akıllı Kers tipi sistem (Formula 1 yarışlarında kullanılan bir sistemdir) bıçak her kapatıldığında üretilen enerjiyi depolar ve böylece FELCO 820'nin şarj ömrünün %10'dan daha fazla miktarda uzamasını sağlar. USB girişi, cep telefonu ya da MP3 çalar gibi cihazların şarj edilebilmesini sağlar.

Dövme alüminyum yapı alet gövdesinin olağanüstü bir güce ve kullanım ömrüne sahip olmasını sağlar. Buna ek olarak, bu gelişmiş sistem aletin kire ve diğer kesim atıklarına karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Ayrıca, aletin uzak muhafazasında bulunan ekran; kalan şarj miktarı, kesim sayısı, sorun giderme vb. pek çok faydalı bilgiyi göstererek aletin korunarak kullanılmasını kolay ve hızlı bir hale getirir. Alette bulunan bir gres cıvatası yağlama yapar ve aşınmayı azaltır. Aletle birlikte verilen saklama çantasında, düzenli bakım için gerekli olan tüm aksesuarlar bulunmaktadır. Hiç şüphe yok ki, FELCO tarafından Les Geneveys-sur-Coffrane’de geliştirilen bu son teknoloji ürünü, sıradan bir elektronik budama makasından çok daha fazlasına sahiptir; bu ürün esaslı, eksiksiz bir kesme çözümü sunmaktadır!