Carregando...
24 May 2013

Το FELCO 801, το ηλεκτρικό φορητό ψαλίδι κλαδέματος που είναι κατάλληλο για εντατική εργασία.

Με το FELCO 801, η FELCO διευρύνει τη σειρά ηλεκτρικών φορητών ψαλιδιών κλαδέματος. Αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο, χάρη στο λεπτό σχεδιασμό του, είναι απολύτως κατάλληλο για τις εργασίες κλαδέματος σε αμπελώνες. Το FELCO 801 κόβει γρήγορα, είναι εργονομικό και τα καταφέρνει άψογα με τα κλαδιά που απαιτούν κλάδεμα. Με διάμετρο κοπής έως και 30 mm, το FELCO 801 είναι ιδανικό για πλειάδα άλλων χρήσεων.

Με το FELCO 801,η Ελβετική εταιρεία είναι σε θέση να παρέχει το ιδανικό ηλεκτρικό φορητό εργαλείο για διαμέτρους κοπής έως και 30 mm. Ιδιαίτερα κατάλληλο για εργασίες σε αμπελώνες, το FELCO 801 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κηπουρική, σε φυτώρια ή για τη συντήρηση πάρκων και κήπων.

Το FELCO 801 προσφέρει άνεση σε όλα τα στάδια. Το FELCO 801 σχεδιάστηκε με γνώμονα τις απαιτήσεις των επαγγελματιών χρηστών. Το εργαλείο είναι ελαφρύ, προσαρμοσμένο στο χέρι, άνετο και ευχάριστο στην παλάμη. Η σκανδάλη με ελατήριο και το μέγεθος του σώματος του κλαδευτικού ψαλιδιού προσφέρουν ασύγκριτη ευκολία στον χειρισμό. Η εργονομία του και το μικρό του βάρος διευκολύνουν την εργασία και περιορίζουν την καταπόνηση στους μύες του χεριού και του ώμου.

Οι αριστερόχειρες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, διότι υπάρχει μια σειρά που είναι κατάλληλη για εκείνους:
το FELCO 801G.

Το συμπαγές και ελαφρύ σύστημα μεταφοράς διευκολύνει τις κινήσεις και διασφαλίζει την καλή κατανομή του βάρους της μπαταρίας. Η επικάλυψη φλις διασφαλίζει την ιδανική κυκλοφορία αέρα και, ως εκ τούτου, ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Το δυνατό και σταθερό σύστημα μεταφοράς είναι συμβατό με άλλα μοντέλα της σειράς FELCOtronic.

Το πολύ μαλακό καλώδιο εισάγεται μέσω ενός εκ των clip που έχουν τοποθετηθεί στους ώμους, γεγονός που διασφαλίζει το ότι δεν μπερδεύεται μέσα στα κλαδιά.

Αυξημένη παραγωγικότητα, λόγω του FELCO 801. Ο σχεδιασμός και η γεωμετρία της κεφαλής κοπής επιτρέπει στο FELCO 801 να κινείται εύκολα μεταξύ των φυτών, τα οποία χρειάζονται κλάδεμα.

Ο έλεγχος ακριβείας της κίνησης της λεπίδας χάρη στη προοδευτική λειτουργία, παρέχει ιδανική ακρίβεια, αποδοτική κοπή και ασφάλεια. Η λειτουργία ημιανοίγματος παρέχει πολύτιμη εξοικονόμηση χρόνου κατά την κοπή μικρών διαμέτρων.

Οι μηχανικοί της Ελβετικής εταιρείας οραματίσθηκαν τόσο καινοτόμα όσο και αποτελεσματικά μηχανικά συστήματα, ειδικότερα λόγω της αυξημένης ταχύτητας περιστροφής του κινητήρα και της βελτιωμένης κίνησης της βίδας με σφαιρίδια.

Η μονάδα τηλεχειρισμού εμφανίζει αναρίθμητες, χρήσιμες πληροφορίες όπως την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας, τον αριθμό των κοπών, τρόπους επίλυσης προβλημάτων κ.λπ.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ικανή να τροφοδοτήσει μία ολόκληρη ημέρα κλαδέματος, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα από την ανθεκτικότητα και τη διάμετρο του ξύλου που πρόκειται να κοπεί. Όπου απαιτείται, μπορεί να προστεθεί δεύτερη μπαταρία, ανεξαρτήτως του επιπέδου φόρτισης. Με την τεχνολογία πολυμερούς λιθίου (Li-Po), η μπαταρία επαναφορτίζεται σε 2 ώρες το πολύ.

Η ασφάλεια διασφαλίζεται κατά την εργασία χάρη στη λειτουργία αναμονής.

Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης συγκεκριμένης εργασίας, η FELCO προτείνει δύο κεφαλές κοπής που εναλλάσσονται με το FELCO 801: την ειδική κεφαλή κοπής 800M που έχει σχεδιαστεί για την κοπή οπλών αιγοπροβάτων και την κεφαλή κοπής 800F που είναι ιδανική για μικρές διαμέτρους έως και 20 mm.

Εργαλείο που είναι φιλικό στη φύση. Χάρη στη βελτιωμένη κεφαλή κοπής από χάλυβα υψηλής ποιότητας, η κοπή είναι καθαρή και ακριβής, με διάμετρο έως και 30 mm. Το γεγονός αυτό διευκολύνει την επούλωση της κοπής κλαδέματος και συνεισφέρει επίσης στη βελτιωμένη παραγωγή φυτών. Η γεωμετρία, η ρύθμιση ακριβείας της κεφαλής κοπής και η δύναμη του εργαλείου καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική κοπή κλαδιών, χωρίς αυτά να καταστρέφονται.

Χάρη στο σύστημα μικρομετρικής ρύθμισης, το οποίο υποστηρίζει τη ρύθμιση της κεφαλής κοπής, η κοπή είναι άψογη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εξαιρετικά απλή συντήρηση. Οι εργασίες συντήρησης της κεφαλής κοπής μπορούν να πραγματοποιηθούν με μεγάλη ευκολία, χωρίς να απαιτείται αποσυναρμολόγηση του εργαλείου, κυρίως λόγω του μπουλονιού λίπανσης, το οποίο λιπαίνει τη λεπίδα και τη λεπίδα αμονιού. Το κράμα σφυρηλατημένου αλουμινίου παρέχει στο σώμα του εργαλείου εξαιρετική δύναμη και μακροβιότητα.

Το FELCO 801 μοιάζει με φυσική προέκταση του χεριού του χρήστη, οι χρήστες θα αισθανθούν σαν να πραγματοποιούν χειροκίνητη κοπή, ενώ ταυτόχρονα θα επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών φορητών ψαλιδιών κλαδέματος.