Ładuję...
28 Jan 2011

FELCO yönetim değişikliği bildirisi

Les Geneveys-sur-Coffrane (Ocak 2011) İsviçre'nin önde gelen üreticisi FELCO, 66 yıllık tarihinde ilk kez aile dışından bir kişiyi İcra Kurulu Başkanı olarak atayacak. 43 yaşındaki Christophe Nicolet, İcra Kurulu Başkanlığı görevini Temmuz ayında şirketin kurucusu Félix Flisch'den devralacak.

Neuchâtel bölgesinden Sn.Nicolet, bu yıl 10 Ocak'ta Endüstri Müdürü olarak FELCO'ya katılmıştı. Bu tarihten önce, Swatch Grubu'nun Malezya ve İsviçre'deki çeşitli şirketlerinde CEO'uk görevi yapmıştı. Endüstriyel fırın uzmanı SOLO Swiss gibi önemli firmalardaki çeşitli görevlerden sonra saat yapımı sektörüne geçti. Mekanik mühendisliği kökenli ve iş yönetimi konusunda yüksek lisans sahibi.

2003 yılından beri FELCO CEO'su olan Laurent Perrin, halefinin şirkete geniş bir operasyonel ve yönetimsel deneyim kazandırdığına inanıyor.

"Christophe Nicolet, şu ana kadar pek çok operasyonel görev üstlendiği endüstriyel süreçleri çok iyi biliyor. Üretimi ilgilendiren teknik zorlukların farkında". "FELCO'nun farklı kültürlere sahip ülkelere açıldığı bir ortamda kültürel farklılıklar konusuna özel bir bilgi sahibi olması da büyük avantaj."

Gelecek olan CEO’nun FELCO’nun geleceği hakkındaki vizyonu açık; şirketin sağlam yapısını koruyarak büyümesini sağlamak.

"FELCO şirket içindeki çeşitli faaliyetleri birleştirerek yüksek katma değere sahip ürünler üretmektedir. Şirketin stabilitesi ve uzun vadeli stratejisi, kaliteyi korumaya devam ederken aynı anda uluslararası pazarlarda büyümeye imkan tanımaktadır".

Perrin, FELCO'daki kariyerinin başladığı Kanada'ya dönmeyi planlıyor. Erken emekli olmaya hiç niyeti yok. Perrin, FELCO botanik ürünlerini ABD'ye ve Kanada'ya dağıtacak olan iki yeni yan kuruluş kurarak Kuzey Amerika pazarında da başarılı olmayı planlıyor. FLISCH Holding Group'un genel büyümesine olan bağlılığı, diğer faaliyet alanlarında da Stratejik Büyüme Yöneticiliği görevini kendisine yükleyecek.

"Şirketi güvenilir ellere emanet ediyorum" diyerek ekliyor: "Christophe Nicolet şirket kültürünü çok iyi anlıyor ve FELCO'yu bugünlere getiren aile değerlerini paylaşıyor."

FELCO hakkında
2000 yılında hayata veda eden Félix Flisch, FELCO SA şirketini 1945 yılında İsviçre'nin saat yapımı merkezi Geneveys-sur-Coffrane, Arc Jurassien'de kurdu. Şirket, profesyonel kullanıcılara yönelik kesme aletlerinin üretiminde ve satışında uzmanlaşmış durumda. Neuchâtel merkezli FELCO SA, global budama bıçağı pazarında referans alınan şirketlerden biri. Yüksek kaliteli ürünleri İsviçre'de tasarlanıp üretiliyor. FELCO SA 140 çalışana sahip ve 2009-2010 mali yılında 41 milyon İsviçre Frankı ciro yaptı. Şirket 40 farklı ürünüyle 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. FELCO'nun, İsviçre, Fransa, Almanya, Belçika, Güney Afrika ve Avustralya'da olmak üzere altı yan kuruluşu var.

Daha fazla bilgi için:
- Medya (Basın): Patricia Borloz: Tel: +41 328 581 449
- Diğer sorular: Ülkenizdeki bir FELCO yetkilisiyle irtibat kurmak için: Bize ulaşın