01 Oct 2019

Power Blade Series

FELCO KOMT MET EEN NIEUWE, KRACHTIGE, ERGONOMISCHE EN BEDRADE ELEKTRISCHE SNOEISCHAAR: FELCO Power Blade Series®

Op 1 oktober 2019 introduceert FELCO, de wereldleider op het gebied van professionele snoeischaren, een nieuwe generatie professionele elektrische snoeischaren: FELCO Power Blade Series®.

Om te voldoen aan de eisen van gebruikers in wijngaarden, boomgaarden, de boomteelt, landschapsarchitectuur en bosbouw, heeft FELCO een compleet nieuw assortiment ontwikkeld, gewijd aan de behoeften van veeleisende professionele gebruikers in deze sectoren. Met vier modellen elektrische snoeischaren met een snijcapaciteit tot 45 mm is deze nieuwe FELCO-serie is de breedste in zijn klasse, door een combinatie van prestatie, ergonomie en bedrading. Daarnaast is er nog een waardevolle service voor de eigenaars van dit nieuwe productassortiment: "Snoeien gegarandeerd"; deze maakt het assortiment compleet.

De modellen uit de FELCO Power Blade Series® zijn als volgt:

  • De FELCO 802 en FELCO 802G (linkshandig model) zijn snel en nauwkeurig, ideaal voor het snoeien in de wijnbouw en boomgaarden, met een gewicht van 750g en een snijcapaciteit tot 30mm.
  • De FELCO 812, veelzijdig en ergonomisch met een gewicht van 810g, is uitermate geschikt voor werkzaamheden in de wijnbouw, boomgaarden, boomteelt en landschapsarchitectuur. Zijn superieure kracht in vergelijking met de FELCO 802 maakt het mogelijk om gemakkelijk takken tot een diameter van 35 mm te snoeien en te knippen.
  • De krachtige en robuuste FELCO 822 is ideaal voor het zware werk in boomgaarden, de boomteelt, bosbouw en landschapsarchitectuur. Hij heeft een snijcapaciteit tot 45 mm om grote krachtige sneden te maken zonder aan snelheid in te boeten.

De FELCO Power Blade Series® is voorzien van de nieuwste geavanceerde innovatie van FELCO, de FELCO XPRO messen. Deze revolutionaire nieuwe messen zijn ontworpen en geproduceerd door FELCO voor deze nieuwe serie om een consistente snoei- en snijkwaliteit te bieden. De FELCO XPRO messen zijn gemaakt van hoogwaardig snelstaal. Ze hebben een nieuw ontwerp, leveren superieure prestaties en hebben een langere levensduur in vergelijking met messen gemaakt van conventioneel staal. De FELCO XPRO messen snoeien met precisie en efficiëntie om een zuivere snede en een langere levensduur van de plant te garanderen.

Het assortiment wordt compleet gemaakt met een nieuw draagsysteem, de Power Pack 882, die comfortabel, licht en compact is. Deze is wel twee keer zo licht en compact als het vorige draagsysteem, dankzij een nieuw ontwerp en een intelligente combinatie van materialen. De nieuwe ergonomische schouderbanden vormen zich naar de rug en passen perfect om het lichaam. Dit nieuwe draagsysteem biedt een groot aantal posities voor meer flexibiliteit en ergonomie. De Power Pack 882 bevat ook een unieke functie voor elektronische snoeigereedschappen; Bluetooth®-communicatie, zodat snoeigereedschappen nu kunnen worden aangesloten op de nieuwe FELCO-applicatie. Deze smartphone- of tablet-compatibele applicatie is beschikbaar voor IOS of Android. Deze houdt de prestaties van het gereedschap bij, evenals aanpassingen, en kan gegevens over het gereedschap weergeven, zoals de datum van de eerstvolgende vereiste service of garantiestatus.

De nieuwe, innovatieve kabel die op de Power Pack 882 is aangesloten is flexibel om eenvoudig te kunnen manoeuvreren en is uitgerust met een draaibare aan/uit-knop op de tool connector. Het unieke ontwerp maakt hem bestand tegen water en stof, zodat hij kan presteren in de meest veeleisende omgevingen.

De nieuwe "Snoeigarantie"-service stelt gebruikers in staat om te blijven werken, zelfs als hun gereedschap defect raakt. FELCO garandeert binnen 48 uur of minder (met uitzondering van weekenden en vakanties) de reparatie van het gereedschap of een gereedschap in bruikleen gedurende de reparatie. Deze service is inbegrepen bij de aankoop van FELCO Power Blade Series® gereedschap en is geldig voor de garantieperiode, tot drie jaar.

Stephan Kopietzki, CCO FELCO: "Door te luisteren naar en samen te werken met de gebruikers in het veld, heeft FELCO zijn kennis ingezet om een reeks producten te ontwerpen die voldoen aan deze veeleisende gebruikersbehoeften voor snoeiwerkzaamheden in verschillende omgevingen zoals de wijnbouw, boomgaarden, boomteelt, landschapsarchitectuur of bosbouw. De nieuwe FELCO XPRO messen zijn het resultaat van onze technische expertise en productieprocessen om gebruikers een uitzonderlijke snoei-ervaring te bieden. De introductie van Bluetooth®-connectiviteit met het gereedschap biedt eenvoudig inzicht in de status, de aanpassingen en de monitoring van het gereedschap. Zoiets is nog nooit eerder op de markt verschenen!"