Bezig met laden...
04 Apr 2019

FELCO en SIMONIT&SIRCH

Internationaal partnerschap tussen
FELCO en SIMONIT&SIRCH,
Meestersnoeiers en experts in snoeigereedschappen

Het internationale partnerschap en de samenwerking tussen FELCO en SIMONIT&SIRCH is officieel van start gegaan om de gedeelde filosofie van verbetering van de wijngaardcultuur te promoten. Dankzij de snoeimethode van SIMONIT&SIRCH wordt de meest correcte snede toegebracht om een lange levensduur van de wijnrank te garanderen, terwijl het materiaal van FELCO ervoor zorgt dat elke snede zorgvuldig en nauwkeurig wordt uitgevoerd. De overeenkomst werd geformaliseerd tijdens het Snoeifestival, bedacht en georganiseerd door SIMONIT&SIRCH, dat op 9 maart plaatsvond in Erbusco, in Franciacorta, Italië. Ondertekenaars van de overeenkomst waren Marco Simonit, CEO en mede-oprichter van SIMONIT&SIRCH en Stephan Kopietzki, CCO van FELCO.

SIMONIT&SIRCH en FELCO zijn twee vooraanstaande bedrijven in de wijnsector, internationaal bekend en wereldwijd actief. Dit partnerschap is het begin van een grootschalige samenwerking, en omvat onder andere aanwezigheid tijdens belangrijke evenementen om wijnbouwers, studenten en liefhebbers van wijngaarden bewust te maken over onderwerpen als training, begeleiding, kwaliteit in de uitvoering van snoeiwerk en de keuze voor de meest geschikte gereedschappen voor de veiligheid en het comfort van de gebruikers.

"Wij gebruiken al jarenlang de snoeischaren en -materialen van FELCO, die ons dankzij hun kwaliteit en ergonomie verzekeren van twee zaken die wij even belangrijk vinden: het welzijn van de snoeiers en het welzijn van de planten waarmee we werken", legt Marco Simonit uit.

"Het is niet eenvoudig een partner te vinden met dezelfde waarden en zo'n aanzienlijke internationale invloed - zegt Christophe Nicolet, CEO van FELCO SA - Wij zijn enthousiast over de samenwerking met SIMONIT&SIRCH, een bedrijf met autoriteit en een enorme aanhang over de hele wereld als het gaat om het aanleren van de correcte manier van het snoeien van ranken. Door onze krachten te bundelen, zijn we ervan overtuigd dat we de wijnmakers en de medewerkers in de wijngaard zullen helpen.  De snoeischaren zijn het gereedschap van de wijnmaker en met de aandacht die FELCO besteedt aan de ergonomie, prestaties en duurzaamheid van de snijwerktuigen, zijn we er zeker van dat we ook de medewerkers in de wijngaard kunnen helpen die zijn getraind door SIMONIT&SIRCH om nog meer rendement te halen uit de snoeimethode die zij leren en beter gebruik te maken van de gereedschappen waarmee zij werken. "

SIMONIT&SIRCH

SIMONIT&SIRCH is opgericht in 2003 en heeft het hoofdkantoor in Corno di Rosazzo in Friuli-Venezia Giulia, Italië. Het is de enige internationale groep die is gespecialiseerd en erkend op het gebied van training van personeel dat zich bezighoudt met het handmatig snoeien van wijngaarden. Het bedrijf heeft de vertakte SIMONIT&SIRCH snoeimethode ontwikkeld (een methode voor de vermindering van de vernietigende invloed van sneden op het lymfestelsel van de plant, vanwege de interne uitdroging die hiermee wordt veroorzaakt) die kan worden toegepast op alle teeltmethoden. Met een team van instructeurs over de hele wereld, traint SIMONIT&SIRCH 150 toonaangevende internationale wijnbedrijven en werkt het bedrijf samen met een groot aantal van 's werelds meest gerenommeerde instellingen en universiteiten die onderzoek doen naar wijn. In 2016 zette SIMONIT&SIRCH samen met het ISVV de DUTE in Bordeaux op, het enige universiteitsdiploma in de wereld op het gebied van snoeien en het oogsten van knoppen.

www.simonitesirch.it.