01 May 2019

NEW FELCO 14 & FELCO 15

FELCO 14 & FELCO 15: twee nieuwe compacte modellen, eenvoudig te hanteren en zeer doeltreffend. Verkrijgbaar met vaste handgrepen (FELCO 14) of met roterende handgrepen (FELCO 15). Deze snoeischaren zijn zeer geschikt voor kleine(re)  handen.

Professionals en veeleisende tuinliefhebbers vinden in de FELCO 14 en FELCO 15 alle unieke eigenschappen van het merk terug met betrekking tot ergonomie, duurzaamheid en fabricageprocessen. Deze nieuwe snoeischaren zijn uiterst compact, zeer goed hanteerbaar en perfect voor het snoeien van takken en planten met een doorsnede tot 18 mm en dit in elke type omgeving.

Dankzij de specifieke geometrie van de snijkop, met een licht gebogen mes, maken de FELCO 14 en FELCO 15 een krachtige en nauwkeurige knip. Door de geoptimaliseerde kromming van het tegenmes wordt de tak dicht bij de centrale as ondersteund waardoor deze niet wegglijdt. Het moderne en tegelijkertijd geraffineerde ontwerp van deze twee scharen verzekert een zeer goede hanteerbaarheid en eenvoudige bereikbaarheid tot de te snoeien takken. De handgrepen van gesmeed aluminium (met levenslange garantie) zijn licht en robuust en de vorm verzekert een goede grip. De uitstekende ergonomie van de snoeischaar, de gebogen snijkop en de schokdempers zorgen voor een groot gebruiksgemak, zelfs bij de meest moeilijke karweitjes, en sparen de pols en de hand. De FELCO 14 en FELCO 15 zijn voorzien van een hoogwaardig gehard stalen mes en tegenmes. Een draadknipper en een sapgoot vereenvoudigen het werk terwijl het micrometrische systeem een nauwkeurige afstelling van de schaar mogelijk maakt. Net als voor alle andere FELCO-snoeischaren, zijn de onderdelen van de FELCO 14 en FELCO 15  verkrijgbaar. De versleten onderdelen kunnen vervangen worden en verhoogt de levensduur van de snoeischaar.

“Als reactie op de marktvraag en in samenwerking met onze professionele gebruikers, hebben we twee kleine, efficiënte en lichte snoeischaren ontwikkeld. Deze scharen maken het FELCO-assortiment volledig en bieden een alternatief voor mensen met kleine handen die een compacte en goed hanteerbare snoeischaar zoeken. De scharen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt, vervaardigd met 100% hernieuwbare energie en volgens onze kwaliteitsnormen. Stephan Kopietzki , CCO bij FELCO voegt toe: FELCO 14 en FELCO 15 zijn bijzonder geschikt voor snoeiwerkzaamheden in de fruitteelt, de wijnbouw, kwekerijen en bij  tuinaanleg en onderhoud van parken.