Bezig met laden...
12 Apr 2016

Hoogwaardige trekzagen

Les Geneveys-sur-Coffrane (maart 2016) - FELCO breidt haar gamma uit met twee nieuwe modellen van gebogen trekzagen. De nieuwe zagen van FELCO maken het werk eenvoudiger en doeltreffender bij werken aan groen hout en kunnen worden gebruikt in o.a. de boomkwekerij, landschapsbeheer, parken, tuinen en de bosbouw. De twee nieuwe modellen zijn ontworpen volgens de beste werkwijzen en beantwoorden aan de noden van de meest veeleisende gebruikers. Door deze lancering, zet de wereldleider op het vlak van gereedschap voor het professionele snoeien en zagen , een nieuwe referentie inzake krachtige, kwaliteitsvolle, duurzame en ergonomische gereedschappen op zijn naam.

De twee nieuwe zagen beschikken beiden over een trekblad met verschillende lengtes: 270 mm voor het model FELCO 640, 330 mm voor de FELCO 630. Perfecte en snelle zaagbeweging, optimale afvoer van zaagsel, comfort en levensduur: focus op de technische eigenschappen van deze twee nieuwe zagen.

- De optimale geometrie van de tanden maakt het mogelijk grote hoeveelheden houtsnippers te verwijderen om de doeltreffendheid te behouden en blokkering te voorkomen. De holle vorm van het blad voorkomt dat de zaag blokkeert bij het zagen. Het blad bestaat uit corrosiebestendig verchroomd staal van hoge kwaliteit.
- De punt van de tanden is verstevigd dankzij een thermische behandeling door impulsie. Deze behandeling verhoogt de weerstand, de hardheid en de scherpte van de tanden en verdrievoudigt de levensduur van het blad.
- Het ergonomische handvat en de soepele en comfortabele bekleding zorgen ervoor dat de zaag perfect in het hand ligt en zorgen voor een betere grip in vochtige en/of koude omstandigheden. De kenmerken van dit handvat en de vorm van het blad verzekeren een uitstekende absorptie van trillingen.
- De aangepaste vorm aan het uiteinde van het blad verhindert het wegslippen van de zaag.
- De gegarandeerde opberging van de zaag in zijn etui biedt het voordeel van veiligheid. Doordat deze over een innoverend bevestigingssysteem beschikt, wordt de zaag met één druk van de duim uit het systeem gehaald. Met een (meegeleverde) riem kunt u de zaag aan uw been bevestigen.

'FELCO heeft nieuwe zagen ontwikkeld om te beantwoorden aan de behoeften van professionals in het snoeien binnen domeinen zoals de boomkwekerij of groendiensten, daar waar snelheid, kwaliteit en snoeiprestatie essentieel zijn. Deze twee nieuwe zagen zullen ook de veeleisende hobbyisten verleiden tot privégebruik,' benadrukt Stephan Kopietzki, Commercieel directeur van FELCO.

'Op basis van uitwisselingen en getuigenissen verzameld op het terrein bij vakmensen van over de hele wereld, heeft het O&O-team de ontwikkeling van de FELCO 630 en FELCO 640 geoptimaliseerd. Deze nieuwe zagen, die genieten van de recentste technologieën en gepatenteerde nieuwigheden, vereenvoudigen het werk terwijl een maximaal comfort behouden blijft. Bovendien biedt het innoverende bevestigingssysteem van de zaag in zijn etui het voordeel van veiligheid tijdens verplaatsingen', voegt Denis Tièche, Directeur O&O bij Felco er enthousiast aan toe.