Bezig met laden...
28 Jan 2011

FELCO maakt nieuwe directeur bekend

Geneveys-sur-Coffrane (januari 2011) Voor het eerst sinds zijn 66-jarige bestaan zal de Zwitserse fabrikant FELCO een CEO aanstellen die niet tot de familie behoort. De 43-jarige Christophe Nicolet zal in juli de rol van Chief Executive Officer (CEO) overnemen van Laurent Perrin, kleinzoon van oprichter Félix Flisch.

Dhr. Nicolet, komt oorspronkelijk uit de Neuchâtel regio en begon zijn carrière bij FELCO als industrieel manager op 10 januari dit jaar. Daarvoor was hij CEO bij verschillende bedrijven binnen de Swatch groep in Maleisië en Zwitserland. Hij stapte over naar de sector van horlogemakers na een reeks andere werkervaringen, waarvan de meest bekende bij de specialist in industriële ovens SOLO Swiss. Zijn achtergrond in machinebouw en procestechnologie werd aangevuld met een postgraduaat in business management.

Laurent Perrin, die sinds 2003 aan het hoofd van FELCO stond, vertelde dat zijn opvolger een grote bedrijfs- en managementervaring aan het bedrijf zal toevoegen.

"Christophe Nicolet begrijpt het industrieel proces omdat hij in het verleden al veel ervaring heeft opgebouwd op de bedrijfsvloer. Hij is vertrouwd met de technische uitdagingen die inherent zijn aan de productie,’ aldus Laurent Perrin. ‘Zijn ervaring biedt hem ook een bijzonder inzicht in de culturele verschillen die van essentieel belang zijn voor FELCO tijdens de verdere expansie naar nieuwe afzetmarkten.’

De visie van de toekomstige CEO voor FELCO’s toekomst is duidelijk: de duurzaamheid van het bedrijf behouden en verder bouwen aan de groei.

‘FELCO produceert producten met een grote toegevoegde waarde door verschillende activiteiten binnen het bedrijf te bundelen. De stabiliteit en langetermijn strategie stellen het bedrijf in staat om een positie te verwerven op de internationale markt en tegelijkertijd kwaliteit te garanderen,’ voegt hij nog toe.

Mr. Perrin zal terugkeren naar Canada waar zijn carrière bij FELCO begon. Vroeg met pensioen gaan is geen optie. Mr. Perrin wil de Noord-Amerikaanse markt bewerken door twee nieuwe filialen op te richten die FELCO producten voor bosbouw zullen verkopen in de V.S. en Canada. Voor zijn engagement inzake de totale ontwikkeling van de FLISCH Holding Group is hem de rol toebedeeld van bestuurder en directeur voor supervisie van strategische ontwikkeling in andere domeinen.

‘Ik zal het bedrijf in veilige handen achterlaten’ besluit hij. ‘Christophe Nicolet heeft een uitermate goed begrip van de bedrijfscultuur en deelt de familiewaarden waar FELCO groot mee is geworden.’

Over FELCO
Félix Flisch, overleden in 2000, richtte FELCO SA in 1945 op te Geneveys-sur-Coffrane, gelegen in de boog van het Jura-gebergte beter bekend als het horlogemakersmekka van Zwitserland. Het bedrijf specialiseert zich in de productie en verkoop van snijgereedschap voor professionele gebruikers. Gevestigd in de regio Neuchâtel, is FELCO SA uitgegroeid tot een wereldstandaard voor de globale snoeischaar markt. De producten van hoge kwaliteit worden ontworpen en gemonteerd in Zwitserland. FELCO SA heeft 140 werknemers in dienst en bereikte een omzet van 41 miljoen Zwitserse Frank voor het boekjaar 2009-2010. Samen met zijn 40 partners exporteert het bedrijf naar meer dan 100 landen. FELCO heeft zes filialen: Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Afrika en Australië.

Voor meer informatie:
- Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
- Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op