Bezig met laden...
20 Oct 2021

Het internationale partnerschap en de samenwerking tussen VINE MASTER PRUNERS Academy van SIMONIT & SIRCH en FELCO is officieel van start gegaan om de gedeelde filosofie van verbetering van de wijngaardcultuur te promoten. Dankzij de wijnstoksnoeimethode van SIMONIT & SIRCH wordt de meest correcte snede toegebracht om een lange levensduur van de wijnrank te garanderen, terwijl het snoeigereedschap van FELCO ervoor zorgt dat elke snede scherp en precies wordt uitgevoerd.

IMG_57781

VINE MASTER PRUNERS Academy, het eerste en enige internationale e-learningplatform gewijd aan het snoeien van wijnstokken, biedt de wereldwijde snoeigemeenschap een digitaal hulpmiddel om de snoeimethode van SIMONIT & SIRCH te leren. FELCO produceert snoeigereedschap van hoge kwaliteit dat nauwkeurige en zuivere sneden levert, waardoor snoeiers hun snoeiwerk optimaal kunnen uitvoeren. De samenwerking omvat zowel digitale initiatieven als persoonlijke evenementen, en behandelt onderwerpen zoals snoeiers helpen om het beste snoeigereedschap voor hun werk te kiezen, hoe ze hun gereedschap kunnen onderhouden en optimaal kunnen laten presteren.

"We maken al jaren gebruik van FELCO snoeischaren. Ze zijn ergonomisch en van uitstekende kwaliteit, wat zorgt voor twee zaken die voor ons van fundamenteel belang zijn: het welzijn van de snoeiers en het welzijn van de wijnstokken waarmee we werken," zegt Marco Simonit, medeoprichter van SIMONIT & SIRCH.

"FELCO is er trots op de hoofdsponsor te zijn van de Vine Master Pruner Academy. Snoeien kan op veel manieren worden aangeleerd, maar met Vine Master Pruner Academy is deze scholing van hoge kwaliteit nu 24/7 online beschikbaar voor studenten over de hele wereld. Educatieve programma's zoals deze zijn van cruciaal belang om gezonde wijnstokken te garanderen, nu en in de toekomst," aldus Stéphane Poggi, COO Chief Operating Officer van FELCO SA. FELCO snoeigereedschap is zoals een Zwitsers horloge gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en biedt extreme functionele precisie.  Onze gereedschappen garanderen een snelle genezing van de snoeiwond, zijn ergonomisch voor link- en rechtshandigen in alle maten en hebben een lange levensduur omdat elk onderdeel vervangbaar is. FELCO gereedschap, dat met de grootste zorg in Zwitserland wordt geproduceerd met 100% hernieuwbare energie, is ontworpen om te werken in harmonie met de natuur en om generaties lang mee te gaan. Het gereedschap wordt geleverd met een levenslange garantie op de gesmede aluminium handgrepen sinds de lancering in 1945.

VINE MASTER PRUNERS Academy

De Academy heeft haar virtuele deuren geopend op 15 januari 2021. Het platform is ontwikkeld door SIMONIT & SIRCH, een bedrijf met 30 jaar ervaring en wereldwijd marktleider op het gebied van training in het handmatig snoeien van wijnstokken. Het VINE MASTER PRUNERS Academy-platform biedt online cursussen, maar ook gratis video's en een forum voor wijnbouwprofessionals en -enthousiastelingen van over de hele wereld. Met meer dan 6000 gebruikers uit meer dan 40 landen, blijft de VINE MASTER PRUNERS Academy groeien en wordt er voortdurend nieuwe content doorgevoerd.

www.vinemasterpruners.com