Bezig met laden...
16 Nov 2017

FELCO introduceert een nieuwe veelzijdige takkenschaar, de FELCO 211, beschikbaar in drie lengtes.

Deze nieuwe serie takkenscharen biedt een krachtige oplossing voor het knippen van takken met een diameter tot 35 mm. De FELCO 211 is licht, ergonomisch en krachtig en daarom bijzonder geschikt voor werk in de boomkwekerij, de groenvoorziening, de wijnbouw en het onderhoud van parken en tuinen.

De grote vernieuwing van de FELCO 211 bevindt zich in de snijkop:het mes met variabele kromming verhoogt het trekvermogen waardoor de gebruiker moeiteloos meer kracht kan uitoefenen. De ingenieurs van FELCO hebben ook de kromming van het ondermes verbeterd om de tak zo dicht mogelijk naar de snij-as te brengen voor een optimaal hefboomeffect. Het resultaat is ingenieus en maakt het knippen, ook van hard hout, gemakkelijker.

De FELCO 211wordt geproduceerd met de vertrouwde knowhow van het Zwitserse merk en met gebruik van uitsluitend duurzame energie. Het beschikt over een mes van hoogwaardig gehard staal en een ondermes van smeedstaal. De aluminium handvatten met innovatief “I” profiel zorgen voor een maximale weerstand tegen fysieke belasting. De scharen zijn licht en beschikbaar in drie lengtes: 40 cm, 50 cm en 60 cm.

De FELCO 211 heeft een knap design, waarin knipvermogen en gebruikscomfort gecombineerd worden. De handgrepen zijn bekleed met een antislipcoating waardoor ze comfortabel enaangenaam in de hand liggen. De soepele rubberen schokdempers maken het werken makkelijker en tenslotte beschikt de takkenschaar ook nog eens over een micrometrisch systeem waarmee de snijkop eenvoudig kan worden versteld.

De FELCO 211 wordt geproduceerd in de fabriek in Geneveys-sur-Coffrane in Zwitserland en zal vanaf de herfst van 2017 verkrijgbaar zijn bij alle vertrouwde verkooppunten. Zoals voor alle gereedschappen van het merk zijn ook voor de FELCO 211 reserveonderdelen verkrijgbaar die een langere levensduur garanderen.

De FELCO 211 werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van professionele gebruikers met meer dan duizend knippen per seizoen. Door zijn lichte aluminium handgrepen  en zijn  robuuste ontwerp kan de FELCO 211 makkelijk en comfortabel takken met een grote diameter knippen. Deze nieuwe takkenschaar is verkrijgbaar in drie lengtes en betekent een uitbreiding van ons assortiment.  Hierdoor verwerven wij definitief een plaats op de markt van tweehandig snoeigereedschap” aldus Stephan Kopietzki, commercieel en marketing directeur van FELCO.