Bezig met laden...
22 Sep 2016

FELCO 811, de nieuwe, krachtige en snelle draagbare elektronische snoeischaar voor alle snoeiwerken.

FELCO breidt haar gamma draagbare elektronische snoeischaren uit door de lancering van een nieuw, krachtig, polyvalent en snel model. De FELCO 811, ideaal voor alle intensieve snoeiwerken en alle toepassingsgebieden, profileert zich als favoriete tool bij wijnbouwers, boomkwekers en tuinarchitecten. Naast zijn knipdiameter van 35 mm, zijn het vermogen en de hanteerbaarheid grote troeven, en dat is nog niet alles. Een gedetailleerd overzicht van deze nieuwkomer van FELCO vindt u hieronder.

De FELCO 811, een combinatie van het vermogen van de FELCO 820 en de snelheid van de FELCO 801, is de nieuwste creatie van de ingenieurs van het Zwitserse bedrijf. De FELCO 811, die ontworpen en vervaardigd wordt in het hartje van de Watch Valley, is het polyvalente gereedschap bij uitstek. De FELCO 811, waar zowel in de wijnbouw, in de boomkwekerij als in tuin-en parkonderhoud reikhalzend naar uitgekeken werd, maakt al zijn beloftes waar.

Met een snoeicapaciteit van 35 mm, een robuuste behuizing in uit één stuk gesmeden aluminium met levenslange garantie en een herwerkte snoeikop is de FELCO 811 een krachtig, compact en doeltreffend werktuig. Hij zorgt voor een duurzame perfecte snoeikwaliteit. Omdat hij zo licht is (810 g) en zijn snoeikop zo vrij is, beweegt de FELCO 811 zich met gemak tussen de te snoeien takken.

De snoeisnelheid kan opgedreven worden door de halve openingsmodus te activeren. De halve openingsmodus, die volgens ieders behoefte op 50%, 60% of 70% ingesteld kan worden, wordt eenvoudig ingeschakeld met de trekker of met behulp van het bedieningsbakje.

Een tweede onderling verwisselbare, makkelijk te monteren snijkop wordt als optie aangeboden. Deze houdt het hout perfect op zijn plaats voor het intensieve snoeien van grote diameters
(>30mm).

De tool is licht, ligt vlot in de hand en is comfortabel dankzij de 'soft touch' bekleding. Het compacte en ergonomische dragen vereenvoudigt de bewegingen en verzekert een goede verdeling van het gewicht van de accu(s). De gevoerde uitrusting garandeert een optimale luchtcirculatie en dus een groter comfort. De robuuste en stevige draagvoorziening is compatibel met de andere modellen uit het gamma FELCOtronic.

Naast de bestaande accu biedt FELCO een batterij aan met een dubbele capaciteit van de nieuwe generatie. Voor mensen die reeds een FELCOtronic bezitten, kan de FELCO 811 bestuurd worden door de oude draagvoorziening mits een eenvoudige update van de software.

Tot slot kan het onderhoud van de snijkop moeiteloos en zonder demontage uitgevoerd worden dankzij de smeerbout. Net als alle werktuigen van FECLO beschikt de FELCO 811 over een volledige set wisselstukken.

De FELCO 811 is beschikbaar voor verkoop bij de FELCO-dealers vanaf september 2016.

'Tijdens zijn 70 jarige geschiedenis heeft FELCO zijn professionele klanten steeds een gamma snoeischaren aangeboden die aangepast zijn aan elke behoefte. De gebruikers van de FELCO 820 erkennen het bijzondere vermogen ervan en de klanten van de FELCO 801 zijn erg tevreden over de snelheid en de hanteerbaarheid ervan.

Bij de lancering van het werktuig FELCO 811 positioneert FELCO zich nogmaals als niet te miskennen partner met het meest volledige gamma op de markt.

De duurzaamheid van onze producten getuigt van het grote respect dat wij hebben voor onze klanten. Nog een bewijs hiervan is onze aanpak om onze nieuwe besturingssystemen en accu's compatibel te maken met de elektrische snoeischaren die we begin jaren 2000 vervaardigden. "Onze slogan 'Swiss Precision Made to last' is dagelijks merkbaar op het terrein", benadrukt Christophe Nicolet, CEO van FELCO.

"De grootste uitdaging voor de FELCO 811 was het bereiken van een snoeicapaciteit die heel wat hoger ligt dan bij de FELCO 801, zonder afbreuk te doen aan de snelheid en het gewicht. Gebaseerd op het principe van de FELCO 801, werd het mechanisme van de FELCO 811 volledig herzien en geoptimaliseerd voor de nieuwe en zeer polyvalente snijkoppen, voegt Denis Tièche, CTO van FELCO, eraan toe.