01 Sep 2010

FELCO SA: nieuwe ultralichte takkenscharen van 80 cm

Geneveys-sur-Coffrane (September 2010) - FELCO SA lanceert twee nieuwe takkenscharen die zelfs voldoen aan de eisen van de meest veeleisende vakmensen. FELCO ontwerpers hebben hun ervaring en knowhow gebruikt voor het vervaardigen van superlichte scharen met maximale snijkracht, hun ontwerp benadrukt de met FELCO geassocieerde kwaliteit en doeltreffendheid . Met deze lancering, breidt de wereldleider op het vlak van snoei- en knipgereedschap zijn productassortiment uit door de perfecte oplossing te bieden voor het intensief snoeien van grote takken in het bijzonder van fruitbomen.

FELCO's beslissing om het bestaande assortiment van takkenscharen uit te breiden werd gebaseerd op de feedback die we van onze professionele gebruikers kregen. De twee nieuwe modellen zijn ongelofelijk licht, heel makkelijk te hanteren en uitzonderlijk effectief. De kern van het nieuwe gereedschap is het verminderde niveau van arm- en schouderbelasting die werd ervaren door de bediener, in het bijzonder tijdens intensief werk zoals het snoeien van volwassen fruitbomen. Het gereedschap is ook goed geschikt voor werk in de bosbouw.

Met een lengte van 80 cm maken de nieuwe scharen het snoeien van takken met een diameter van 40 mm zeer eenvoudig. Ze zijn voorzien van buisvormige handgrepen gemaakt van een zeer hoogwaardige aluminium legering en een ingenieus nokhefboomsysteem dat de benodigde snijkracht vermindert. Dit systeem levert een hefboomeffect van 1.6x. Het mes uit gehard staal zorgt samen met het hoogwaardig aambeeld in gesmede aluminium legering voor een schone, gladde en nauwkeurige snede.

De twee modellen hebben een verschillende snijkopvorm: de FELCO 230 heeft een recht, gekarteld aambeeld waardoor u overal makkelijk bij kunt om te snoeien; de FELCO 231 heeft een hol mes en een gebogen aambeeld dat de tak stevig vastklemt dicht bij het hart van de snijkop zodat wegglijden wordt voorkomen en het snoeien makkelijker gaat.

Beide modellen hebben antislip handgrepen en worden geleverd met een antiblokkeersysteem dat voorkomt dat vingers bekneld raken op het einde van de snijbeweging. Zoals al het FELCO gereedschap hebben de FELCO 230 en FELCO 231 een groot assortiment aan vervangbare onderdelen.

Voor meer informatie:
- Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
- Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op