Bezig met laden...
24 May 2013

De draagbare elektrische FELCO 801-snoeischaar is geschikt voor intensief werk.

Met de FELCO 801, breidt FELCO het assortiment van draagbare elektrische snoeischaren uit. Dit innovatieve model is, vanwege zijn slanke vormgeving, uitermate geschikt voor het snoeiwerk in wijngaarden. Snel snijdend, licht en ergonomisch, vindt de FELCO 801 gemakkelijk zijn weg rond de takken die gesnoeid moeten worden. Met een snij-diameter tot 30 mm, is de FELCO 801 ideaal voor tal van andere toepassingen.

Met de FELCO 801, biedt het Zwitserse merk het ideale elektrische draagbare gereedschap voor een
snij-diameter tot 30 mm. Bijzonder geschikt voor werk in de wijngaard, kan de FELCO 801 ook worden gebruikt voor tuinbouw, kwekerij of het onderhoud van parken en tuinen.

De FELCO 801 biedt comfort tijdens alle fasen. De FELCO 801 werd ontworpen met de eisen van professionals in het achterhoofd. Het gereedschap is licht, gebalanceerd in de hand, comfortabel en prettig te bedienen. De spiltrekker en de gecombineerd kleinere lichaamsgrootte van de snoeischaar bieden ongeëvenaarde wendbaarheid. Zijn ergonomie en het lichte gewicht maken het werk makkelijker en verminderen de druk op de arm-en schouderspieren.

Linkshandigen hoeven zich geen zorgen te maken, met een assortiment speciaal voor hen ontworpen:
de FELCO 801G.

De compacte en lichtgewicht uitvoering vereenvoudigt bewegingen en zorgt voor een goede verdeling van het batterijgewicht. De met fleece gevoerde structuur zorgt voor een optimale luchtcirculatie en dus meer comfort. Sterk en solide, strookt het dragen op de rug met de overige modellen binnen het FELCOtronic assortiment.

Het ultra-soepele koord wordt ingebracht via één van de lussen, geplaatst op elke schouder, zodat het niet verward kan raken in de takken.

Verhoogde productiviteit, allemaal dankzij de FELCO 801. Het ontwerp en de geometrie van de snijkop zorgen dat de FELCO 801 zich makkelijk tussen de te snoeien planten kan bewegen.

De nauwkeurige controle van de mesbeweging, dankzij de progressieve modus, zorgt voor een maximale precisie, efficiënt snijden en veiligheid. De halfopen modus biedt kostbare tijdsbesparing tijdens het snoeien van kleine diameters.

De ingenieurs van het Zwitserse merk hadden zowel innovatieve als efficiënte mechanica in gedachten, in het bijzonder vanwege het verhoogde motor toerental en de geoptimaliseerde kogelschroefbeweging.

De afstandsbediening geeft talrijke nuttige gegevens weer zoals de resterende batterijduur, het aantal sneden, probleemoplossing, enz.

De autonomie van de batterij kan ongeveer een hele snoeidag bieden hetgeen varieert naargelang de hardheid en diameter van het te snoeien hout. Waar nodig kan een tweede batterij worden toegevoegd, ongeacht het laadniveau. Met de lithium-polymeer (Li-Po) technologie, wordt de batterij opgeladen in maximaal 2 uur.

Veiligheid tijdens het werk is gegarandeerd dankzij de stand-by modus.

Bij het uitvoeren van specifieke werkzaamheden, beveelt FELCO twee verwisselbare snijkoppen met de FELCO 801 aan: de speciale 800M snijkop ontworpen voor het snijden van de hoeven van schapen en geiten en de 800F snijkop, ideaal voor kleine diameters tot 20 mm.

Natuurvriendelijk gereedschap. Dankzij zijn verbeterde hoogwaardig stalen snijkop, is de snede schoon en precies, met een diameter van maximaal 30 mm. Dit maakt genezing van de snoeisnede mogelijk en draagt ook bij aan een betere plantenproductie. De geometrie, de nauwkeurige instelling van de snijkop en de kracht van het gereedschap bevorderen het doeltreffende snijden van takken zonder ze te beschadigen.

Dankzij het micrometrische aanpassingssysteem, dat het afstellen van de snijkop vergemakkelijkt, is het snijden perfect, de hele dag lang.

Bijzonder eenvoudig onderhoud. Onderhoudsbeurten van de snijkop kunnen zeer eenvoudig worden uitgevoerd, zonder demontage van het gereedschap, met name dankzij de smeerbout die het mes en ondermes smeert. Het gesmede aluminium voorziet het gereedschap van opmerkelijke kracht en een lange levensduur.

De FELCO 801 lijkt op een natuurlijk verlengstuk van de hand; gebruikers zullen voelen alsof ze handmatig aan het snijden zijn, terwijl zij profiteren van de voordelen van een draagbare elektrische snoeischaar.