Loading...
28 Jan 2011

Η FELCO ανακοινώνει αλλαγή στο πηδάλιο

Les Geneveys-sur-Coffrane (Ιανουάριος 2011) Για πρώτη φορά στην ιστορία 66 ετών, ο κορυφαίος ελβετικός κατασκευαστής FELCO πρόκειται να διορίσει Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου εκτός της οικογένειας. Ο 43χρονος Christophe Nicolet θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου από το Laurent Perrin, εγγονό του ιδρυτή της εταιρίας Félix Flisch.

Ο κος Nicolet, που προέρχεται από την περιοχή του Neuchâtel, εργάστηκε στη FELCO ως Διευθυντής Βιομηχανίας στις 10 Ιανουαρίου αυτού του έτους. Πριν από αυτό, υπήρξε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρίες εντός του ομίλου Swatch στη Μαλαισία και στην Ελβετία. Κατέληξε στο χώρο της ωρολογοποιΐας μετά από διάφορους ρόλους, ο σημαντικότερος με τον ειδικό σε βιομηχανικές καμίνους SOLO Swiss. Το παρελθόν του διαδραματίζεται στη μηχανολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στο μάνατζμεντ επιχειρήσεων.

Ο Laurent Perrin, ο οποίος ήταν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της FELCO από το 2003, είπε ότι ο διάδοχός του θα μεταφέρει μεγάλο φάσμα εμπειρίας λειτουργίας και μάνατζμεντ στην εταιρία.

"Ο Christophe Nicolet κατανοεί την έως τώρα βιομηχανική πρόοδο, εφόσον έχει αναλάβει πολλούς λειτουργικούς ρόλους. Είναι εξοικειωμένος με τις τεχνολογικές προκλήσεις, οι οποίες διέπουν την παραγωγή,’ είπε. ‘Επίσης βάσει της εμπειρίας του, έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τις πολιτισμικές διαφορές, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη FELCO καθώς επιχειρεί σε μη παραδοσιακές περιοχές.’

Το όραμα του μελλοντικού Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου για το μέλλον της FELCO, είναι η διατήρηση της διάρκειας της εταιρίας ενώ θα ενισχύεται η ανάπτυξη.

‘Η FELCO παράγει προϊόντα με σημαντική προστιθέμενη αξία, αλληλοσυνδέοντας διάφορες δραστηριότητες εντός της εταιρίας. Η μακροχρόνια στρατηγική διάρκειας της επιτρέπει να καλύπτει μία θέση στη διεθνή αγορά ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ποιότητα,’ είπε.

Ο κος Perrin σχεδιάζει να επιστρέψει στον Καναδά, από όπου και ξεκίνησε αρχικά η καριέρα του στη FELCO. Η πρόωρη συνταξιοδότηση δεν είναι στο πρόγραμμα. Ο κος Perrin σχεδιάζει να ασχοληθεί με την αγορά της Βόρειας Αμερικής, δημιουργώντας δύο νέες θυγατρικές, οι οποίες θα διαθέτουν βοτανικά προϊόντα FELCO στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η δέσμευσή του στη συνολική προσαρμογή του Ομίλου FLISCH, θα τον οδηγήσει στο ρόλο του Διαχειριστή και Διευθυντή Στρατηγικής Ανάπτυξης σε άλλους τομείς.

‘Θα αφήσω την εταιρία σε καλά χέρια,’ λέει. ‘Ο Christophe Nicolet έχει βαθιά γνώση της εταιρικής κουλτούρας και μοιράζετε τις ίδιες οικογενειακές αξίες με αυτές που υπηρετούσε η FELCO έως τώρα.’

Σχετικά με τη FELCO
Ο Félix Flisch, ο οποίος απεβίωσε το 2000, ίδρυσε τη FELCO SA το 1945 στο Geneveys-sur-Coffrane, στο Arc Jurassien, την καρδιά της ωρολογοποιίας της Ελβετίας. Η εταιρία ειδικεύεται στην παραγωγή εργαλείων κοπής για επαγγελματίες χρήστες. Με βάση στην περιοχή Neuchâtel, η FELCO SA αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στη διεθνή αγορά ψαλιδιών κλαδέματος. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας σχεδιάζονται και συναρμολογούνται στην Ελβετία. Η FELCO SA διαθέτει 140 εργαζομένους και κατάφερε κύκλο εργασιών 41 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων την περίοδο, 2009-2010. Με 40 συνεργάτες προϊόντων, η εταιρία εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες. Η FELCO έχει έξι θυγατρικές στην Ελβετία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Βόρια Αφρική και στην Αυστραλία.

Για περισσότερες πληροφορίες:
- Μέσα (Τύπος): Patricia Borloz: T +41 328 581 449
- Λοιπές ερωτήσεις: Για να βρείτε τον κατάλληλο αντιπρόσωπος της FELCO στη χώρα σας: Επικοινωνήστε μαζί μας