Φόρτωση...
05 May 2013

FELCO 820, ένα ολοκληρωμένο σύστημα κλαδέματος

Κατάλληλο για δενδροκομικές και δασοκομικές εργασίες, για συγκεκριμένο κλάδεμα αμπελιών, για χρήση σε πάρκα και κήπους από αρχιτέκτονες τοπίων, το ολοκαίνουργιο FELCO ηλεκτρονικό φορητό κλαδευτικό ψαλίδι, το FELCO 820, δημιουργήθηκε στην καρδιά της Watch Valley. Ακολουθεί μια λεπτομερής παρουσίαση αυτού του εργαλείου πολλαπλών χρήσεων.

To ηλεκτρονικό, φορητό, ψαλίδι κλαδέματος FELCO 820 αποτελεί τo πιο πρόσφατo δημιούργημα της εταιρείας FELCO. Ολοκληρωτικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Neuchâtel της Ελβετίας, στην καρδιά της ωρολογοποιίας, επιδεικνύει περήφανα το λογότυπο «Ελβετικής κατασκευής».

Οι προδιαγραφές που καθόρισαν το σχεδιασμό του ήταν απλές: Να παρέχει στους πελάτες της ελβετικής εταιρείας ένα ισχυρό, γρήγορο, αξιόπιστο, εύχρηστο και πολλαπλών χρήσεων ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. Αυτή η πολυμορφικότητα καθιστά το FELCO 820 ιδανικό για διάφορες χρήσεις. Από τη δενδροκομία στη δασοκομία, για χρήση σε πάρκα και κήπους από τους αρχιτέκτονες τοπίων έως ακόμα και για αμπελουργικές εργασίες, το FELCO 820 αποτελεί το τέλειο εργαλείο για όλους τους τύπους των εργασιών κλαδέματος.

Χαρακτηριστικά του FELCO 820

Με δυνατότητα να κλαδεύει διάμετρο από 1 έως 45 mm, το FELCO 820 προσφέρει δύναμη άνευ προηγουμένου που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία της αγοράς.

Εξασφαλίζει μια καθαρή κοπή μεγάλης ακρίβειας, ανεξάρτητα από τη διάμετρο ανοίγματος. Συμβάλλοντας στην ταχεία επούλωση του ξύλου, το FELCO 820 προφυλάσσει την υγεία των φυτών. Επιπλέον, η κυρτή κοπτική κεφαλή αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά απαραίτητη κατά την εργασία σε ύψος, αφού το ξύλο κρατιέται πολύ πιο σταθερό. Το γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στο κλάδεμα.

Η λειτουργία «βήμα-βήμα» επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της κίνησης της λεπίδας και λειτουργεί ανάλογα με την πίεση που ασκείται στη σκανδάλη τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά το κλείσιμο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η κίνηση ανάμεσα στα κλαδιά.

Το FELCO 820 παρέχει σημαντική καινοτομία. Πατώντας απλά δύο φορές τη σκανδάλη, ενεργοποιείται η «ημι-ανοικτή» λειτουργία κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο όταν κλαδεύουμε μικρής και μεσαίας διαμέτρου κλαδιά. Αυτή η νέα λειτουργία της σκανδάλης δίνει επίσης τη δυνατότητα να κόβουμε κλαδιά μεγάλων διαμέτρων με μεγάλη ευκολία. Με αυτό το έξυπνο σύστημα δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να γίνονται εναλλαγές ηλεκτρικού ψαλιδιού κλαδέματος και πριονιού!

Χάρη στη λειτουργία «αναμονής», ο χειρισμός του ψαλιδιού και ταυτόχρονα άλλων εξαρτημάτων (όπως σκάλα, εξάρτηση...) επιτυγχάνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Ελαφριά και λεπτή, η εξάρτηση προσφέρει τέλεια άνεση και πολύ μεγάλη χωρητικότητα φόρτισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία αλλά και για δύο μπαταρίες. Εξαρτάται από το φόρτο εργασίας του χειριστή για την πραγματοποίηση της εργασίας του. Η εξάρτηση μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, έτσι ώστε ο χειριστής να μπορεί να αλλάζει γρήγορα ενώ έχει στενή εφαρμογή, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ακόμα πιο εύκολη κίνηση του για την πραγματοποίηση της εργασίας του. Το powerpack (με μπαταρίες) είναι πλήρως συμβατό με το FELCO 800 και το FELCO 810.

Το πολύ μαλακό καλώδιο εισάγεται μέσω ενός εκ των clip που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε ώμο, γεγονός που διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να μπερδεύεται στα κλαδιά. Το ιδανικό μήκος του καθιστά δυνατή τη λειτουργία τόσο από δεξιόχειρες όσο και από αριστερόχειρες. Ανεξάρτητα από το αν είσαστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, ή αν αναγκάζεστε να αλλάζετε χέρια κατά τη διάρκεια του κλαδέματος, το FELCO 820 είναι σε θέση να διασφαλίσει τις απόλυτες πολυχρηστικές του ιδιότητες σε όλες τις καταστάσεις.

Οι πολύ ελαφριές και λεπτές μπαταρίες εξασφαλίζουν επαρκή φόρτιση εντός 2 ωρών. Ένα έξυπνο σύστημα Kers (χρησιμοποιείται στη Φόρμουλα 1), εξοικονομεί την ενέργεια που παράγεται κατά το κλείσιμο της λάμας και αυξάνει τη φόρτιση του FELCO 820 κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 10%. Μία θύρα USB καθιστά δυνατή τη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου ή ενός MP3 player.

Το κράμα σφυρηλατημένου αλουμινίου εξασφαλίζει στο σώμα του εργαλείου μεγάλη δύναμη και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Επίσης, αυτό το εκλεπτυσμένο σύστημα εγγυάται την αντίσταση στους ρύπους και σε άλλα απόβλητα κοπής.

Επίσης, σε όλα αυτά μπορούμε να προσθέσουμε την εύκολη και γρήγορη συντήρηση που έχει το εργαλείο χάρις στην οθόνη που έχει ενσωματωθεί στο περίβλημα τηλεχειρισμού, στην οποία εμφανίζονται πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως για παράδειγμα η εναπομείνουσα χωρητικότητα φόρτισης, ο αριθμός των κοπών, η αντιμετώπιση προβλημάτων κ.λπ. Ένα μπουλόνι λίπανσης λιπαίνει και μειώνει τη φθορά. Η τσάντα αποθήκευσης περιλαμβάνει τα βασικά εξαρτήματα για την τακτική συντήρηση του εργαλείου… Αναμφισβήτητα, το πιο πρόσφατο προϊόν που δημιούργησε η FELCO στο Geneveys-sur-Coffrane είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. Είναι η αυθεντική και μοναδική λύση κλαδέματος!